Lover ny hverdag for rørleggerne

 
Lover ny hverdag for rørleggerne Bildet: Låsestrengen stikkes inn i koblingen. Legg merke til den grå klikklåsen ved tommelen. Den låser mellomstykket som allerede er på plass.Skyv låsestrengen helt inn og klikk den på plass mellom de to endestykkene. Så er koblingen klar.
09.09.09: -Glem ubekvemme arbeidsstillinger og trøblete koblinger. Uponors nye modulsystem vil gi rørleggerne en helt ny hverdag . ?I hvert fall for dem som er smarte nok til å ta det i bruk, sier Uponors distriktssjef på Vestlandet, Lasse Theodorsen.
09.09.09: -Glem ubekvemme arbeidsstillinger og trøblete koblinger. Uponors nye modulsystem vil gi rørleggerne en helt ny hverdag . –I hvert fall for dem som er smarte nok til å ta det i bruk, sier Uponors distriktssjef på Vestlandet, Lasse Theodorsen.

Av Rolf Erik  Veland

-Ved hjelp av kun 26 deler av vårt nye modulsystem, kan du sette sammen over 300 ulike rørkoblinger. Det vil si at det du tidligere trengte 300 fittings til, kan du nå erstatte med 26 systemkomponenter, kan Theodorsen fortelle til VVS aktuelt.

Nok en verdensnyhet
Han nøler ikke med å kalle systemet en verdensnyhet som vil spare rørleggeren for utallige arbeidstimer og ubekvemme arbeidsstillinger.
- Som rørlegger må du ofte arbeide og skru under de mest trange og ubekvemme forhold, men med dette modulsystemet kan du i stedet i ro og mak sette sammen de ulike komponentene ved ditt eget arbeidsbord, og siden montere dem der de skal inn, sier Thoedorsen, mens han demonstrerer med ulike koblinger.

Samme operasjon
- Her kan du eksempelvis lage overganger fra 110 millimeter til 25 millimeters  rør med kun to deler, og du gjør den samme operasjonen uansett hvilken kobling du vil lage. Låsemekanismen er det revolusjonerende nye i dette systemet, og gjør de ulike dele enkel å sette sammen og ta fra hverandre, sier han.
- Du bruker ikke verktøy i det hele tatt?
- Verktøy trenger du bare til å presse deler og rør sammen, pluss en tang til å trekke av låsestrengen hvis du skal ta delene fra hverandre igjen. Du presser bare de ulike delene sammen med håndkraft, og låser dem sammen ved hjelp av en låsestreng som stikkes inn i fittingsen og klikkes på plass. Dermed sitter koblingen som et skudd, sier Theodorsen, med et smil.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår